Page content

Dienstbaar Leiderschap = verbonden zijn

Dienstbaar Leiderschap = verbonden zijn

Ik was laatst op een netwerkbijeenkomst waar mkb’ers via een stand hun producten konden aanbieden.

Door een van de aanwezigen werd me de vraag gesteld welke stand ik het meest aantrekkelijk vond. Ik keek de zaal rond met nu pas mijn focus op alle banners. Ja welke stand vond ik nu het aantrekkelijkst? Ik merkte bij mezelf dat ik me vooral op de mensen had gericht. Ik wist nog wel precies wie een enthousiast verhaal te vertellen had en wie langs me heen naar andere bezoekers had gekeken. Het ‘aantrekkelijkst’ voor mij was toch zeker de man die een eigen douchesysteem had ontwikkeld waar hij vol passie over vertelde. Het was duidelijk dat dat ‘zijn kindje’ was. Ik realiseerde me opnieuw dat oprechtheid niet te veinzen is.

Echtheid

Oprechtheid, authenticiteit, daar gaat het om. Bij de verkoop van je product, bij het leiden van je team, bij het samenwerken met je collega’s. Ben je echt betrokken of doe je alsof? Mensen voelen dat! Het is niet iets dat je aan kan leren als een trucje. Het heeft met je zijn te maken.

Laatst heb ik een masterclass gevolgd over Dienstbaar Leiderschap’ van Inge Nuijten. Zij toont wetenschappelijk aan dat dienstbaar leiderschap werkt. Wat is ten diepste je verlangen? Gaat het om de ander of om jezelf? Dienende leiders kunnen niet anders dan authentiek en betrokken zijn.

Keerzijde

Zo’n grote betrokkenheid heeft ook haar keerzijde. Het betekent dat als het minder gaat het lastiger is om afstand te nemen. Om je de zaken niet persoonlijk aan te trekken. Zakelijk gezien kan je bedenken dat iets bij iemand anders ligt, dat jij niet de ‘redder’ hoeft te zijn van iemand anders problemen, maar heb je jezelf eenmaal verbonden dan is het behoorlijk lastig zo niet onmogelijk om dat wat je weet met je hoofd ook te voelen met je hart.

Als coach loop ik hier ook wel eens tegenaan. Het is heerlijk te zien hoe mensen de inzichten oppakken en echt een slag maken en verder komen. Het is lastiger als dat niet gebeurt.

Als ik mag kiezen tussen verbonden zijn of niet, dan kies ik voor het eerste. Uit de praktijk weet ik dat dit niet de makkelijkste weg is, maar voor mij is het de weg die het meeste resultaat en de meeste voldoening geeft.

Ik kan je het boek van Inge Nuijten Echte leiders dienen’ van harte aanbevelen!

 

 

 

 

Eva Keblusek
Eva is samen met Hermien initiatiefneemster van de Teamleiders Academie. In de achterliggende jaren is Eva bij verschillende organisaties betrokken geweest. Wat haar opviel is dat mensen het zo lastig vinden om samen te werken. In plaats dat medewerkers en leidinggevenden gebruik maakten van de verschillen in mensen, werden de zaken die niet werkten benadrukt. Eva heeft er haar missie van gemaakt om leidinggevende en teams te laten zien hoe ze elkaars kwaliteiten kunnen benutten. Dit mondt uit in het begeleiden van teams en teamleiders, met als resultaat dat teams effectiever zijn gaan werken. En niet alleen effectiever, maar ook met meer begrip en plezier.

Comment Section

0 reacties op “Dienstbaar Leiderschap = verbonden zijn

Plaats een reactie


*


Meer inspiratie opdoen?