Page content

Omleidingsroute: sneller en veiliger

Omleidingsroute: sneller en veiliger

Al een hele tijd is de weg naar de stad halverwege opgebroken. Al een hele tijd is staat er het bordje ‘doorgaand verkeer gestremd’ en al een hele tijd rijdt iedereen gewoon door en volgt vooral niet de omleidingsroute.

Vandaag kwam ik weer op hetzelfde punt. Nu staat er een groot fluoriserend geel bord met daarop: Omleidingsroute sneller en veiliger. Briljant blijkbaar, want nu zie ik de fietsers afslaan en omrijden.

De raderen draaien. Wat maakt nu dat mensen nu wel omrijden en eerder niet? Blijkbaar is het bord ‘doorgaand verkeer gestremd’ niet voldoende en geeft dit bord niet meer de informatie die mensen willen hebben. Ergens hebben mensen de idee als er staat ‘doorgaand verkeer gestremd’, ach het valt wel mee, we kunnen vast doorfietsen. En dat kon ook, maar makkelijk was het niet tussen alle wegopbrekingen door.

Maar nu, nu het helemaal duidelijk is dat je niet voor niets omgeleid wordt en dat de omleidingsroute ook nog sneller en veiliger is, rijdt iedereen om. Het is dus van cruciaal belang dat mensen die dingen te horen krijgen die wat opleveren. De informatie staat ook nog in de juiste volgorde: eerst sneller en dan veiliger. Sneller weegt in onze tijd meer

mee dan veiliger. En als iets sneller is en ook nog veiliger, dan is dat mooi meegenomen.

Ik vond dit weer een mooie eye-opener en doe met deze observatie mijn voordeel. Welk voordeel zie jij?

Hermien Dannenberg
Hermien is samen met Eva initiatiefneemster van de Teamleiders Academie. In de achterliggende jaren is Hermien bij verschillende organisaties betrokken geweest. Wat opviel was dat de leidinggevenden in het middenmanagement wel een steun in de rug konden gebruiken. Hermien is vooral bezig met de vraag: hoe kan je je als leidinggevende staande houden zowel richting je team als richting je eigen leidinggevende. Leiderschap is een onderwerp waar Hermien graag haar visie over geeft. Dit mondt uit in het begeleiden van teams en teamleiders, met als resultaat dat teams effectiever zijn gaan werken. En niet alleen effectiever, maar ook met meer begrip en plezier.

Comment Section

0 reacties op “Omleidingsroute: sneller en veiliger

Plaats een reactie


*


Meer inspiratie opdoen?