Page content

Online Samenwerken

Online Samenwerken

De zomervakantie is aangebroken en dat betekent voor ons tijd om aan de business te werken: online-trainingen ontwikkelen, filmpjes opnemen, bewerken en plaatsen, artikelen en blogs schrijven, noem maar op.

We weten dat samen aan de business werken op kantoor stimulerend werkt. Niet alleen helpt de context van een kantoor, maar ook de mogelijkheid om steeds even te overleggen en zaken af te stemmen, direct feedback te krijgen en verder te kunnen.

Natuurlijk is het af en toe ook heerlijk om alleen te kunnen werken en niet onderbroken te worden. Zo werken Hermien en ik op het moment beide thuis maar hebben de Skype aanstaan, zodat we op ieder moment even kort kunnen afstemmen.

Alleen al het feit te weten dat aan de andere kant van de lijn ook hard gewerkt wordt, brengt me in een flow om gefocust en gemotiveerd te werken.

Ergens weten we dat samenwerken in welke vorm dan ook, bevorderlijk is voor de productiviteit. Alleen horen we vaak genoeg dat teamleiders ons vertellen dat ze niet weten hoe ze moeten samenwerken met andere teamleiders. Die teamleiders zijn met heel andere dingen bezig. Daardoor ontstaat de situatie dat de teamleider zichzelf in beweging moet houden.

Ik geloof dat je ook kan samenwerken terwijl je beide met je eigen onderwerp bezig bent. Zo is Hermien op dit moment met totaal andere dingen bezig dan ik. Alleen de wetenschap dat je samen bezig bent helpt al. De wetenschap dat je elkaar kan storen als je vastloopt, is het toefje slagroom op de taart.

Nu voor jou de vraag. Heb je wel eens een moment waarop je minder productief bent? Blijf je dan alleen struggelen of zoek je dan een collega-teamleider op waarmee je deelt dat je minder productief bent dan je zou willen? Want dat is onze tip. Blijf niet alleen rondjes lopen rond de berg, maar vraag hulp. Vertel de ander welke dingen je af wil hebben en laat je scherp houden door die ander.

 

 

 

 

Eva Keblusek
Eva is samen met Hermien initiatiefneemster van de Teamleiders Academie. In de achterliggende jaren is Eva bij verschillende organisaties betrokken geweest. Wat haar opviel is dat mensen het zo lastig vinden om samen te werken. In plaats dat medewerkers en leidinggevenden gebruik maakten van de verschillen in mensen, werden de zaken die niet werkten benadrukt. Eva heeft er haar missie van gemaakt om leidinggevende en teams te laten zien hoe ze elkaars kwaliteiten kunnen benutten. Dit mondt uit in het begeleiden van teams en teamleiders, met als resultaat dat teams effectiever zijn gaan werken. En niet alleen effectiever, maar ook met meer begrip en plezier.

Comment Section

0 reacties op “Online Samenwerken

Plaats een reactie


*


Meer inspiratie opdoen?