Onze missie:

Visie, groei en inspiratie van vitale teamleiders en teams heeft onze
focus, zodat iedereen op zijn eigen plek de beste versie van zichzelf
kan zijn en zo optimaal met impact en vreugde zijn werk kan doen.

Vitale Teams

Vitale teams, organisaties en bedrijven

Al meer dan 10 jaar zetten Eva Keblusek en Hermien Dannenberg zich in om leiders in bedrijven en organisaties te helpen om hun teams op een vitale manier het werk te laten doen. Vitaal in de breedste zin van het woord. Bij vitaal gaat het niet alleen om de fysieke gezondheid, maar ook om de mentale gezondheid en het omgaan met een omgeving die voortdurend in beweging is. De vraagstukken die voorliggen zijn onder andere: 


  • Hoe leg je een basis van vertrouwen, wederzijds respect, veiligheid om elkaar aan te spreken wanneer nodig?
  • Hoe voorkom je burn-out, help je medewerkers keuzes te maken en focus aan te brengen in het werk?
  • Hoe ga je om met verandering als constante?
  • Hoe help je eigenaarschap te ontwikkelen en hoe ontwikkel je zelf eigenaarschap zonder te verantwoordelijk te worden (cirkel van invloed en betrokkenheid)? 
  • Hoe houd je jezelf vitaal?
  • En nog veel meer…

"Het creëren van vitale teams is een voortdurend proces. Het werk is nooit af.
Als de context in beweging is dan zal er altijd iets zijn wat een team uit balans brengt.
En dat is niet erg, als je maar weet hoe je de balans terug kan brengen."

- Hermien Dannenberg

Hermien Dannenberg

Eva en Hermien hebben beiden hun eigen expertise. Waar Eva vooral de teams en teamleden coacht om vitaler te worden, stapt Hermien met grote regelmaat in een team om daar de basis voor een vitaal team te leggen en dan het stokje over te dragen.

Een opdrachtgever verraste haar met de onderstaande tekst waarin ze haar voorstelde aan het team:

“Wij halen met Hermien een gedreven teamleider binnen met een grote passie voor het Sociaal Domein en een nog grotere passie voor mensen. Hermien heeft ons er in het gesprek van overtuigd dat zij deze passies op een goede manier kan combineren met sturing en leiderschap. Ik geloof erin dat Hermien jullie kan helpen om het beste uit jullie team te halen en ik verheug me erop met haar samen te werken!”

De kern waar Hermien voor staat ligt besloten in bovenstaande tekst. Samen de beste versie van onszelf zijn waardoor er echt iets verandert in de organisaties en bedrijven waar we het verschil maken. Door zelf op de werkvloer te staan blijft Hermien zich scherpen aan de huidige situatie van leidinggeven. Vanaf 2020 waar leidinggeven op afstand ineens de realiteit werd, heeft Hermien haar veerkracht en wendbaarheid in moeten zetten om alsnog tot resultaat te komen met de teams. Al die kennis en kunde deelt ze graag op deze site. 

"De basis van een goede samenwerking zit in de gezamenlijke overtuiging 'ik ben oké, jij bent oké'. 

Vandaaruit kan je alles bespreekbaar maken.''

- Eva Keblusek

Eva Keblusek


Eva is niet alleen coach maar ook ‘partner’ in de ontwikkeling van het team en individu.


Een van haar opdrachtgevers formuleerde het als volgt:

“Eva is niet alleen een coach. Ze is een partner voor mij geweest tijdens mijn ambitie om team en individu verder te ontwikkelen. Op individueel en groepsniveau heeft ze een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het bedrijf. Ze helpt mensen om de verschillen tussen mensen en afdelingen om te zetten in kracht. Het heeft onze organisatie sterker, effectiever en succesvoller gemaakt. Een team is gesmeed en de tevredenheid van medewerkers verhoogd. Daarnaast heeft het mij persoonlijk geholpen in mijn ontwikkeling als leider.”

Eva heeft als drijfveer van betekenis kunnen zijn. Dit doet ze vanuit haar kernwaarde gelijkwaardigheid en maatwerkgerichtheid. Binnen de organisatie en het team is niet iedereen gelijk; niet vanuit de rol, niet vanuit de taak, niet vanuit ervaring en bekwaamheid en niet vanuit persoonlijkheid. Maar juist daar ligt de kracht van het team zijn, om samen het beste in elkaar boven te halen, aanvullend te zijn en vanuit een sterke basis elkaar scherp te kunnen houden, te groeien en gezamenlijk resultaten te creëren. In dat proces is Eva graag een gids, coach, trainer of partner. Eva gelooft in een leven lang leren. De context is altijd in beweging en vitaliteit is af te lezen in hoe goed je daar als individu, team of organisatie mee om kan gaan. 


Omdat iedereen anders is en je van elkaar kan blijven leren werken Eva en Hermien samen om zo samen ook een vitaal team te zijn. Als team passen we toe waarin we geloven, ook met de mensen met wie we samenwerken zoals co-trainers en trainingsacteurs.

Voor teamleiders die willen groeien in veelzijdig leiderschap

Maatwerktrajecten

Iedere organisatie en team is uniek. Daarom luisteren we graag eerst naar jouw situatie. We maken samen met jou de analyse en bedenken dan welke interventie er helpend gaat zijn. Dat kan variëren van teamcoaching tot training of alleen individuele coaching. Zowel de vorm als de inhoud wordt afgestemd op jouw/jullie situatie. 

Zoom informatiebijeenkomst

Inspiratiesessies

Even vertragen om daarna weer enthousiast aan de slag te gaan en het verschil te maken op jouw plek. We inspireren je graag met onze laatste inzichten op leiderschap, delen ervaringen, voeren de dialoog over complexe vraagstukken en brainstormen met elkaar over praktische tips en mogelijkheden.

Opleiding Vitaal Leiderschap

Je bent goed in je vak, je kent de inhoud en ineens ben je niet meer van de inhoud maar van het proces. Je hoeft niet meer alles zelf uit te voeren, maar stuurt mensen aan die veelal de inhoud beter kennen dan jij. Hoe geef je leiding en houd je jezelf en je team vitaal?