Inspiratieblog - Werkgelukkig

“Jij bent zo in staat om op een plezierige manier mensen te helpen hun potentieel te bereiken.”, zei gisteren een collega met wie ik intensief samen heb gewerkt tijdens een interim-opdracht. Na jaren hebben we nog steeds contact en inspireren we elkaar over en weer.

Ik was er stil van én mijn hart maakte een sprongetje. Diep van binnen voelde ik dat hij gelijkt heeft en dat het helpen van mensen om het beste in zichzelf boven te halen mij echt (werk)gelukkig maakt.

Elementen van werkgeluk 

En welke elementen van werkgeluk komen hier terug? Als ik na een jaar van coaching van de teamleden ineens die groeisprong zie, dan voel ik me gelukkig. Als ik zie hoe teamleden het verschil maken voor de doelgroep waarvoor ze werken, dan voel ik me gelukkig. Als ik zie dat ik in staat ben om vertrouwen te geven en teamleden zich gehoord en gezien voelen en uit hun comfortzone durven gaan, dan voel ik me gelukkig. En als ik merk dat ik steeds minder nodig ben, dan voel ik me blij. En ook als ik merk dat ik zelf weer gegroeid ben, dan voel ik me dankbaar en gelukkig.

Werkgeluk. Voor mij zit dat vooral in het contact met mensen en het verschil kunnen maken voor de langere termijn. Verbinding en zingeving zijn dan de elementen. En het zit in het oog houden voor kleine dingen en het zien van de dingen die er wel zijn in plaats van de focus op alles wat er niet is.

En jij? Welke uitspraak maakte jou stil en geeft je inzicht in je werkgeluk?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

21 Tips voor Teamleiders.

Direct met je inschrijving ontvang je ons gratis e-boek 21 Tips voor Teamleiders. Hierin geven wij je een aantal tips ter inspiratie voor jouw leiderschap op het gebied van:
50%
E-boek: 21 Tips voor Teamleiders
E-book downloaden