Inspiratieblog - Ultieme veerkracht
22 oktober 2021 

Inspiratieblog - Ultieme veerkracht

Ter voorbereiding van onze inspiratiesessie over Veerkracht pakte ik het boek Veerkracht, gezonder leven, beter presteren van Paul Donders erbij. Als tik bewaar ik kaartjes met mooi geschreven teksten en gebruik die als boekenlegger. Met als bijkomende verrassing dat je als je een boek er na een tijd weer eens bijpakt je opnieuw geraakt kan worden door de tekst.

Het kaartje is geschreven door een bevlogen directeur uit het onderwijs, die helaas niet meer onder ons is. Elke Kerst had zij handgeschreven kaartjes klaar voor de mensen die iets in haar leven hadden betekend dat jaar. Met dit kaartje maakte ze voor mij zichtbaar wat ik voor haar betekend had. Zij was als geen ander in staat om mooie relaties op te bouwen en in verbinding te staan met haar omgeving.

Dat haar levenshouding veerkracht uitstraalde is voor mij nog zichtbaarder geworden tijdens haar ziekteproces. Nu, na toch wat jaren verder te zijn krijg ik opnieuw weer een warm gevoel van binnen en een brok in mijn keel. Ze was voor mij een mentor, een voorbeeld. En zelfs in het ziekteproces was zij als geen ander in staat met behulp van prachtige mails met indrukwekkende metaforen haar omgeving mee te nemen. Moedig optimistisch, zonder het oog voor haar omgeving te verliezen, aanvaardde ze de weg die ze had te gaan. Ze had zich verzoend met haar pad, ze bleef werken aan haar gezondheid en wandelde met haar partner door het prachtige Oostenrijk, wist waar ze vandaan kwam en waar ze naartoe ging en gebruikte de laatste maanden van haar leven om een prachtige erfenis voor haar kleinkind achter te laten.

Dit is voor mij veerkracht in optima forma!

Welke voorbeelden van veerkracht ken jij? Wie inspireert jou met zijn of haar veerkracht?

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

21 Tips voor Teamleiders.

Direct met je inschrijving ontvang je ons gratis e-boek 21 Tips voor Teamleiders. Hierin geven wij je een aantal tips ter inspiratie voor jouw leiderschap op het gebied van:
50%
E-boek: 21 Tips voor Teamleiders
E-book downloaden