Inspiratie

blogs om te inspireren en motiveren

Wanneer ben jij aan rust toe?

Zoals jullie gemerkt hebben, is het een tijd geleden dat wij blogs hebben geplaatst. Het werk heeft de overhand genomen en wij hebben niet de rust gecreëerd om te schrijven. Natuurlijk hadden we een planning kunnen maken. Natuurlijk hadden we het beter kunnen doen in ogen van anderen. En wij deden wat we deden: de aandacht richten op wat aandacht nodig had.

Lees meer

Ons brein en de denkwijzes

Onlangs  zijn we naar het theatercollege van Professor Dick Swaab geweest in het DeLaMar theater in Amsterdam. Voor wie Dick Swaab niet kent, hij is een zeer bekend neurowetenschapper en al ruim 30 jaar directeur van het Instituut voor Hersenonderzoek en schrijver van het boek ‘Wij zijn ons brein’.

Lees meer

9 Tips voor meer Evenwicht in je leven.

Als Teamleider komt er dagelijks van alles op je af. Af en toe wordt je wellicht meegezogen met de waan van de dag, dat is normaal en ook niet erg, mits je niet het gevoel krijgt de grip te verliezen. Voorkom dat je in een neerwaarste spiraal terecht komt waarbij je voortdurend het gevoel hebt achter de feiten aan te rennen.Lees meer

Het is weer lente….vijf lentetips.

De laatste paar dagen is het heerlijk weer, echt voorjaar. Officieel is de winter afgelopen en zijn we de lente begonnen.

De geluiden en geuren van de lente, de warmte, het langere (zon)licht maken dat de meeste mensen zich lekkerder gaan voelen. Het is makkelijker om in de actiemodus te komen en geloof het of niet, mensen zijn vriendelijker en vrolijker. Lees meer

Waarom of Hoe?

Je kent het vast wel. Je moet een stuk schrijven, een plan van aanpak, een notitie en je neemt maar niet de tijd om ervoor te gaan zitten. Je weet niet waar je moet beginnen, je bedenkt voor jezelf dat schrijven niet je ding is of je hebt het idee dat je nog veel meer informatie moet verzamelen.Lees meer

Geen baan: nieuwe mogelijkheden?

Het kan iedereen overkomen en zeker in deze tijden van crisis: je komt zonder baan te zitten. Een van de onvermijdelijke zaken is dat je jezelf moet gaan verkopen in sollicitatiegesprekken. Hoe blijf je authentiek en kan je jezelf toch zo goed mogelijk profileren?

Morgen mogen we een workshop geven bij De Broekriem in Utrecht. Dit is het activiteitenplatform vóór en dóór hoogopgeleide in-between-job’ers, waaronder ook teamleiders/leidinggevenden. Voor hen is het belangrijk om te weten waar hun kwaliteiten liggen en wat hun valkuilen zijn.Lees meer

Wijze les

‘How you do anything is how you do everything.’ Jaja, denk ik dan als ik zo’n spreuk voorbij zie komen. Echt niet. Maar goed, ik zal Hermien niet zijn om toch naar mijn eigen leven te kijken en te zien wat er nu klopt van deze spreuk of niet. En stiekem moet ik toegeven dat er een behoorlijke kern van waarheid in zit.‘Lees meer

Omleidingsroute: sneller en veiliger

Al een hele tijd is de weg naar de stad halverwege opgebroken. Al een hele tijd is staat er het bordje ‘doorgaand verkeer gestremd’ en al een hele tijd rijdt iedereen gewoon door en volgt vooral niet de omleidingsroute.

Vandaag kwam ik weer op hetzelfde punt. Nu staat er een groot fluoriserend geel bord met daarop: Omleidingsroute sneller en veiliger. Briljant blijkbaar, want nu zie ik de fietsers afslaan en omrijden.

Lees meer

Functioneringsgesprekken, zinvol of tijdsverspilling?

Mijn partner had laatst zijn functioneringsgesprek. Eindelijk, hij heeft er zelf om gevraagd, want als je dat niet doet dan kom je het jaar ook door zonder zo’n gesprek. ‘Mooi toch, scheelt weer een uurtje’, zullen sommigen zeggen. Ik denk dat het een gemiste kans is.

Het is een kans om te weten te komen hoe er over jouw gedrag en functioneren gedacht wordt. Een kans om te weten te komen wat er van je verwacht wordt, maar ook een kans om je wensen op tafel te kunnen leggen en aan te geven wat jij van jouw leidinggevende verwacht.

Lees meer

Pagina 1 van 212

Meer inspiratie opdoen?