Inspiratieblog – Job crafting
01 september 2021 

Inspiratieblog – Job crafting

Als mens in een leidinggevende positie is het goed om mentoren te hebben. Soms ontvallen deze mentoren je en dat is mij tweemaal overkomen. De adviezen leven nog voort in mijn hart.

Lessen van een mentor

Zo vertelde ik jaren geleden tegen mijn mentor dat het me moeilijk viel om een bepaalde opdracht tot een goed einde te brengen. Er was zoveel gedoe dat ik mijn inspiratie en drive verloor. Geduldig luisterde mijn mentor en stelde mij de vraag: “Is er dan echt niets waar je van geniet?” En ja, er waren lichtpuntjes. En de vervolgvraag was: “Hoe kan je de situatie nu zo naar je hand zetten dat je de krenten uit de pap kan halen?” Mijn creativiteit werd aangewakkerd en ik heb de opdracht tot een goed einde gebracht.

Nu jaren verder lees ik over job crafting en moest ik terugdenken aan dit voor mij bijzondere gesprek. Ik weet nog in welke stoel ik zat en ik zie het wijze gezicht nog voor me.

Oude wijsheden

We gieten oude wijsheden in nieuwe jasjes. Want job crafting is niet meer en niet minder dan de balans opmaken en veranderingen aanbrengen in je werk waardoor je weer met energie en vreugde je werk kan doen. En er zullen altijd onderdelen zijn waar je minder energie van krijgt, maar als de balans goed is, dan hoeft dat geen problemen te geven.

Om die veranderingen vorm te geven is het goed om te kijken waar je werk uit bestaat en waar een verandering zou kunnen helpen. Ook kan je kijken of je voldoende ontmoetingen hebt waar je energie van krijgt. Daarnaast is het goed om naar je mindset te kijken. Welke gedachten heb je over je werk en zijn deze helpend of juist belemmerend. En kan je op een andere manier over je werk denken?

Kortom, hoe maak jij je werk tot een vreugdevolle bezigheid? Pas jij de techniek van job crafting toe? Inspireer ons door te reageren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

21 Tips voor Teamleiders.

Direct met je inschrijving ontvang je ons gratis e-boek 21 Tips voor Teamleiders. Hierin geven wij je een aantal tips ter inspiratie voor jouw leiderschap op het gebied van:
50%
E-boek: 21 Tips voor Teamleiders
E-book downloaden