Samenwerken

Samenwerken is een onderwerp waar ik eindeloos over kan blijven schrijven. Elke keer weer merk ik aan mezelf hoe heerlijk het is om samen te werken. En dan bedoel ik niet alleen de wetenschap dat je samen de verantwoordelijkheid bent voor de business, maar dan bedoel ik ook het fysieke samenwerken.

Op dit moment is het ‘in’ om thuis te werken. Aan de ene kant is het goed dat we niet meer zo gebonden zijn als dat we waren. Vrijheid en je tijd indelen naar eigen inzicht is een groot goed. Aan de andere kant moeten we het fysieke samenwerken niet onderschatten. Samen aan een klus werken kan heel motiverend werken waardoor je sneller in een flow komt en in een flow blijft.

Vandaag hebben wij ervoor gekozen om samen te werken, en dan bedoel ik fysiek samenwerken. Ik zit blogs te schrijven voor onze website en Eva is onze website aan het instellen, bijwerken en updaten. Tussendoor overleggen we snel en dan kunnen we beiden weer verder. Ik zie successen bij Eva, Eva ziet stukken onder mijn handen groeien en zo zorgen we dat we beiden in de flow blijven.

Diep in mijn hart geloof ik niet in volledig thuiswerken of volledig op het kantoor zijn. Ik denk dat het goed is om soms thuis te werken en toch het meest van de tijd op het kantoor te zijn. Misschien geloof ik wel meer in een goed ingericht kantoor waar voor iedere werknemer een plek is waar die optimaal kan werken. De kantoren van Google staan erom bekend innovatief en stimulerend te zijn. Er zijn stilteruimtes waar je een klus kan doen waarvoor je geconcentreerd moet zijn. Er zijn ruimtes waar je kan brainstormen, ruimtes waar je mensen kan ontmoeten en ruimtes waar je kan overleggen.

Ik denk dat het goed is dat we niet doorslaan in het individuele werken en dat we meer oog moeten krijgen voor de meerwaarde van elkaar. Samen bouwen en werken aan grote dingen, motiverender kan niet, toch?

Over de schrijver
Eva Keblusek is vanuit de wetenschappelijke onderzoekswereld overgestapt naar het geven van trainingen en delen van haar kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke groei, communicatie en leiderschap. Hier ligt haar passie en kracht. Naast psychotherapie heeft ze verschillende trainingen gevolgd op het gebied van communicatie en leiderschap en blijft ze zich ontwikkelen. Inmiddels heeft ze ruim 10 jaar ervaring opgedaan bij verschillende organisaties zowel bij profit- als non profit instellingen. Sinds 2014 heeft ze binnen de zorg teams begeleidt in hun ontwikkeling naar zelfstandige, vitale en zelforganiserende teams.
Reactie plaatsen

21 Tips voor Teamleiders.

Direct met je inschrijving ontvang je ons gratis e-boek 21 Tips voor Teamleiders. Hierin geven wij je een aantal tips ter inspiratie voor jouw leiderschap op het gebied van:
50%
E-boek: 21 Tips voor Teamleiders
E-book downloaden