Functioneringsgesprekken, zinvol of tijdsverspilling?
15 april 2011 

Functioneringsgesprekken, zinvol of tijdsverspilling?

Mijn partner had laatst zijn functioneringsgesprek. Eindelijk, hij heeft er zelf om gevraagd, want als je dat niet doet dan kom je het jaar ook door zonder zo’n gesprek. ‘Mooi toch, scheelt weer een uurtje’, zullen sommigen zeggen. Ik denk dat het een gemiste kans is.

Het is een kans om te weten te komen hoe er over jouw gedrag en functioneren gedacht wordt. Een kans om te weten te komen wat er van je verwacht wordt, maar ook een kans om je wensen op tafel te kunnen leggen en aan te geven wat jij van jouw leidinggevende verwacht.

Tien jaar geleden werd me duidelijk dat mijn passie meer bij onderwijs en trainingen ligt dan bij onderzoek.

Door sturing te nemen in mijn functioneringsgesprekken heb ik in eerste instantie tijd gecreëerd om me verder te kunnen ontwikkelen richting mijn passie. Ik ben een studie psychotherapie ernaast gaan doen. Later in mijn nieuwe functie als beleidsmedewerker van een onderzoeksinstituut heb ik systematisch de onderzoeksgerelateerde taken afgestoten en ben me steeds meer gaan richten op de taken voor onderwijs, coaching en communicatie.

Goede functioneringsgesprekken hebben me geholpen die verandering van richting mogelijk te maken.

Zie voor tips het artikel: Vijf tips om sturing te nemen op jouw ontwikkeling

Over de schrijver
Eva Keblusek is vanuit de wetenschappelijke onderzoekswereld overgestapt naar het geven van trainingen en delen van haar kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke groei, communicatie en leiderschap. Hier ligt haar passie en kracht. Naast psychotherapie heeft ze verschillende trainingen gevolgd op het gebied van communicatie en leiderschap en blijft ze zich ontwikkelen. Inmiddels heeft ze ruim 10 jaar ervaring opgedaan bij verschillende organisaties zowel bij profit- als non profit instellingen. Sinds 2014 heeft ze binnen de zorg teams begeleidt in hun ontwikkeling naar zelfstandige, vitale en zelforganiserende teams.
Reactie plaatsen

21 Tips voor Teamleiders.

Direct met je inschrijving ontvang je ons gratis e-boek 21 Tips voor Teamleiders. Hierin geven wij je een aantal tips ter inspiratie voor jouw leiderschap op het gebied van:
50%
E-boek: 21 Tips voor Teamleiders
E-book downloaden