Omleidingsroute: sneller en veiliger
07 juni 2011 

Omleidingsroute: sneller en veiliger

Al een hele tijd is de weg naar de stad halverwege opgebroken. Al een hele tijd is staat er het bordje ‘doorgaand verkeer gestremd’ en al een hele tijd rijdt iedereen gewoon door en volgt vooral niet de omleidingsroute.

Vandaag kwam ik weer op hetzelfde punt. Nu staat er een groot fluoriserend geel bord met daarop: Omleidingsroute sneller en veiliger. Briljant blijkbaar, want nu zie ik de fietsers afslaan en omrijden.

De raderen draaien. Wat maakt nu dat mensen nu wel omrijden en eerder niet? Blijkbaar is het bord ‘doorgaand verkeer gestremd’ niet voldoende en geeft dit bord niet meer de informatie die mensen willen hebben. Ergens hebben mensen de idee als er staat ‘doorgaand verkeer gestremd’, ach het valt wel mee, we kunnen vast doorfietsen. En dat kon ook, maar makkelijk was het niet tussen alle wegopbrekingen door.

Maar nu, nu het helemaal duidelijk is dat je niet voor niets omgeleid wordt en dat de omleidingsroute ook nog sneller en veiliger is, rijdt iedereen om. Het is dus van cruciaal belang dat mensen die dingen te horen krijgen die wat opleveren. De informatie staat ook nog in de juiste volgorde: eerst sneller en dan veiliger. Sneller weegt in onze tijd meer

mee dan veiliger. En als iets sneller is en ook nog veiliger, dan is dat mooi meegenomen.

Ik vond dit weer een mooie eye-opener en doe met deze observatie mijn voordeel. Welk voordeel zie jij?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

21 Tips voor Teamleiders.

Direct met je inschrijving ontvang je ons gratis e-boek 21 Tips voor Teamleiders. Hierin geven wij je een aantal tips ter inspiratie voor jouw leiderschap op het gebied van:
50%
E-boek: 21 Tips voor Teamleiders
E-book downloaden