Time Management

blogs over effectief werken en Time Management

Time Management – Afleidingen

Ik ben helemaal niet zo iemand van de computerspelletjes maar toegegeven, sinds mijn man een leuk appje op mijn ipod heeft gezet begin ik bijna verslaafd te worden.

Het is leuk om te observeren wat er op zulke momenten met me gebeurt. Het spelletje is echt een behendigheidsspel en iedere keer kan je dus net weer wat verbeteren. Dat steeds verder groeien naar succes laat me niet los. Nog even, nog even….

Het is niet dat ik niets te doen heb, er liggen nog heel wat zaakjes op me te wachten, dus eigenlijk zou ik de discipline op moeten brengen om de ipod uit te zetten en me aan mijn echt belangrijke taken te wijden. Notabene, volgende week geef ik een training time management en spelletjes op mijn ipod horen toch echt tot de categorie niet urgent en niet belangrijk…..Lees meer

Time Management – De motiverende kookwekker

Concentratie en geconcentreerd werken met alle afleidingen die er zijn blijft een mooie uitdaging. Als er gepland staat dat ik een artikel moet schrijven voor de website, dan heb ik in een keer nog van alles te doen. Ik ben in staat om de hele middag mezelf voor de gek te houden om vervolgens niets geschreven te hebben.

Zo ook enkele weken geleden. Ik merkte dat ik op zoek was naar een methode waardoor ik geconcentreerd bezig zou blijven en echt een taak af zou ronden. Hoe kon ik mezelf nu motiveren, lees dwingen, om te blijven zitten? Ik was op zoek naar iets wat mij uitdaagde. Door mijn competitieve geest kwam ik op het volgende. Lees meer

Meer inspiratie opdoen?